Business

'Door de geweldige lezingen van mevr. Ter Haar over de Russische mentaliteit hebben wij veel meer begrip gekregen voor de Russische werknemers op Sachalin. Dit komt de samenwerking zeer ten goede en het is een echte aanrader voor alle bedrijven die investeren, of nog gaan investeren, in Rusland.'
Mevr. Hillhorst, Voorzitter expatsvereniging Shell Sachalin
november 2008

'Op handelsgebied tussen Nederland en Rusland een geweldige uitleg over de do's en don't in het zakendoen. Voor ieder bedrijf dat zaken doet met Rusland is mevr. Ter Haar een aanrader!'
Handelsmissie Rabobank Twenterand
september 2013

Cultuurverschillen verkleinen en barrières wegnemen

Oost-Europa is een groeimarkt. Steeds meer ondernemers nemen de stap om in Rusland of Oost-Europa te gaan investeren. Dat kan een verstandige beslissing zijn, maar u zult ongetwijfeld ook barrières tegenkomen. De Rusland Academie kan helpen dat aantal barrières te verkleinen. Niet alleen geven wij cursussen in de taal, zodat u en/of uw medewerkers in ieder geval op een basaal niveau in de taal van het land kunnen communiceren, we kunnen ook een lezing of cursus voor u organiseren over cultuurverschillen bij het zakendoen. Ook kunnen we gastsprekers voor u regelen van Nederlandse bedrijven die al in oost-Europa actief zijn.

Het land verkennen

Uiteraard kunnen u en uw medewerkers ook met ons op reis naar de regio van uw interesse. Door onze jarenlange ervaring in Rusland en Oost-Europa kunnen wij u plekken en zaken laten zien waar u anders niet zo snel zou komen, en in veel gevallen kunnen wij ook een introductie bij een bedrijf, organisatie of andere instantie voor u regelen. 

De mate van luxe van de reis bepaalt u zelf. Stelt u niet zulke hoge eisen aan de accommodatie dan regelen we een eenvoudig maar keurig hotel voor u. Stelt u prijs op comfort en luxe, dan regelen wij een vijf-sterrenhotel voor u.

Seminars

Wilt u meer weten over wat er komt kijken bij zakendoen met Rusland? Volg dan een van onze zakelijke seminars:

Bespreek uw specifieke wensen of vragen met ons

Naast ons reguliere aanbod kunnen we ook altijd een specifiek op uw wensen en vragen toegespitste lezing, cursus of reis verzorgen. Bel naar: 088 – 00 10 777 of mail naar: info@ruslandacademie.nl voor meer informatie.

Opdrachtgevers

De Rusland Academie voor o.m. voor universiteiten, musea en talloze andere opdrachtgevers, waaronder Instituut Clingendael, Philips, Rabo Nederland en Shell Sachalin.

Meer lezen over ondernemen in Rusland?

Lees 'Russisch ondernemerschap anno nu', een boeiend achtergrondartikel van Marie-Thérèse ter Haar in het februarinummer van de Internationale Spectator, maandblad voor internationale politiek, uitgegeven door de Koninklijke Van Gorcum te Assen namens het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ te Den Haag.