Online aanbod

 Jean-Marc Nattier (1685-1766) / 'Portret van Peter de Grote', na 1717 / Hermitage Museum, Sint-Petersburg.
Fjodor Rokotov (1736-1808) / 'Catharina de Grote', 1763, Tretjakovgalerij, Moskou.

 

Nieuw: Eerste twee cursussen online

Regelmatig ontvangen we mails van mensen die belangstelling hebben voor een lezing of cursus, maar die ver van Arnhem wonen. Ook in deze coronatijden zijn er velen die liever niet willen reizen of een bijeenkomst willen bezoeken. We zijn daarom verheugd u de eerste twee online cursussen te kunnen aanbieden: Peter de Grote en Catharina de Grote. In de nabije toekomst zullen we het aantal online lezingen en cursussen flink uitbreiden.

Kwaliteit en flexibiliteit

We hadden kunnen kiezen voor Zoom-lezingen, maar we willen onze lezingen graag informatiever, mooier, completer en bovenal flexibeler aanbieden, zodat iedereen op een tijdstip dat hem of haar schikt kan kijken. Bovendien gaan voor kwaliteit, daarom zullen de lezingen, afhankelijk van het thema, allerlei extra's bevatten bijv. heel veel aanvullend beeldmateriaal, een interview, voordrachten, muziek etc. Daardoor krijgen de lezingen iets documentaire-achtigs en zijn ze veel meer dan alleen een opgenomen live lezing. Het kan natuurljik heerlijk zijn om thuis in je luie stoel op je eigen computer of laptop te genieten van een mooie lezing, dus probeer het eens!

Aanbod

Online cursus: Catharina de Grote

Fyodor Rokotov (1736-1808) / 'Catharina de Grote', 1763, Tretjakovgalerij, Moskou. De kunstverzameling van Catharina de Grote is ondergebracht in het Hermitage Museum in St.-Petersburg. /  Foto: © 2013 Trijnie Duut.Fjodor Rokotov (1736-1809) / 'Portret van Catharina de Grote', ca. 1780 / Hermitage, Sint-Petersburg.

'Mannen beminnen intenser op hun twintigste, maar béter op hun dertigste.'
Catharina II (De Grote) (1729-1796), tsarina van Rusland

Beroemde en beruchte tsarina

Ze is beroemd (of moeten we zeggen berucht?) vanwege haar grote ambities, haar uitzonderlijke kunstcollectie, haar contacten met grote Europese denkers (waaronder Voltaire) en haar talloze minnaars. Tsarina Catharina de Grote, die zichzelf graag vergelijkt met Peter de Grote, is een vrouw die grote bewondering en groot respect afdwingt. Ze is een vrouw die u zeker zal verbazen vanwege haar wilskracht en haar daadkracht!

Online cursus bestaande uit 2 lezingen

Deze online cursus bestaat uit twee lezingen en is doorspekt met citaten uit de memoires en brieven van Catharina de Grote. De vele beelden maken de lezing een lust voor het oog.

Spreker

De lezingen in deze online cursus worden gegeven door Rusland- & Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar.

Preview

Bekijk alvast een voorproefje van de online cursus Catharina de Grote op YouTube.

Tips

Wilt u zich verder verdiepen in Catharina de Grote? Bekijk dan de lijst met lees- & kijktips die de Rusland & Oost-Europa Academie speciaal voor deze cursus heeft gemaakt.

Prijs

Prijs: € 7,50 per lezing (= € 15,- voor de hele cursus)

 Online cursus bestellen

Cursusreeks Roemrijke Romanovs

De cursus Catharina de Grote maakt deel uit van de cursusreeks Roemrijke Romanovs. De online reeks bestaat momenteel uit:

  • Peter de Grote (online cursus, bestaande uit 2 lezingen)
  • Catharina de Grote (online cursus, bestaande uit 2 lezingen)

Online cursus: Peter de Grote

Peter de Grote als timmerman.Jean-Marc Nattier (1685-1766) / 'Portret van Peter de Grote', na 1717 / Hermitage Museum, Sint-Petersburg.Aleksej Gavrilovich Venetisanov (1780-1847) / ‘Peter de Grote, stichting van Sint-Petersburg’,  1838 / Tretjakovgalerij, Moskou.

'Een monarch die een leger heeft, heeft één hand, maar als hij ook een vloot heeft, heeft hij twee handen.'
Peter de Grote (1672-1725), tsaar van Rusland

De Russische tsaar die naar Nederland kwam

Hij is misschien wel de beroemdste tsaar van Rusland: Peter de Grote en voor ons land zeker een bijzonder tsaar, want hij verbleef bijna een jaar in Nederland. In deze bijzondere online cursus neemt Marie-Thérèse ter Haar u aan de hand van het leven van Peter de Grote mee van Moskou naar o.m. Zaandam, Amsterdam, Leiden en Sint-Petersburg.

Online cursus bestaande uit 2 lezingen

Deze online cursus bestaat uit 2 lezingen. Het opmerkelijke leven van de zeer leergierige tsaar is zeer rijk geïllustreerd met historische kaarten, schilderijen, centsprenten etc.

Spreker

De lezingen in deze online cursus worden gegeven door Rusland- & Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar.

Preview

Bekijk alvast een voorproefje van de online cursus Peter de Grote op YouTube.

Prijs

€ 7,50 per lezing (€ 15,- voor de hele cursus)

 Online cursus bestellen

Tips

Wilt u zich verder verdiepen in Peter de Grote? Bekijk dan de lijst met lees- & kijktips die de Rusland & Oost-Europa Academie speciaal voor deze cursus heeft gemaakt.

Cursusreeks Roemrijke Romanovs

De cursus Peter de Grote maakt onderdeel uit van de cursusreeks Roemrijke Romanovs. De online reeks bestaat momenteel uit:

  • Peter de Grote (online cursus, bestaande uit 2 lezingen)
  • Catharina de Grote (online cursus, bestaande uit 2 lezingen)