Cursus: Roemrijke Romanovs


Jean-Marc Nattier (1685-1766) / 'Portret van Peter de Grote', na 1717 / Hermitage Museum, Sint-Petersburg.Fjodor Rokotov (1736-1808) / 'Catharina de Grote', 1763, Tretjakovgalerij, Moskou.Nicaise de Keyser(1813-1887) / 'Portret van grootvorstin Anna Paulovna', 1850 / Hermitage Museum, Sint-Petersburg.Foto van tsaar Nicolaas II en zijn gezin 1913 of 1914.

Russische adel

Als er één Russische adelijke familie beroemd en berucht is, dan is het de Romanov-familie. Zo'n driehonderd jaar regeerde de Romanov-dynastie over Rusland, tot er een eind kwam aan hun heerschappij toen in 1917 de Russische revolutie uitbrak en een jaar later de laatste Russische tsarenfamilie werd vermoord. Deze cursus behandelt de bekendste leden van het Huis Romanov.

Programma

Tips

Wilt u zich verder verdiepen in de Russische cultuurgeschiedenis? Bekijk dan de lijst met lees- & kijktips die de Rusland & Oost-Europa Academie speciaal voor deze cursus heeft gemaakt.

Docent

Rusland- en Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar.

Praktisch 

Datum: zaterdag 30 oktober (ochtend- en  middagcollege) en zondag 31 oktober 2021 (ochtend- en middagcollege)
Tijd: 11.00-13.00 uur en 15.00-17.00 uur (deur Academie open 20 min. voor aanvang)
Locatie: Rusland & Oost-Europa Academie, Rijnkade 4, 6811 HA Arnhem
Bereikbaarheid: openbaar vervoer en parkeren
Prijs: € 70,- (incl. koffie/thee)

Wilt of kunt u niet de hele cursus volgen maar zou u toch graag een of meerdere lessen bijwonen? U kunt de lezingen ook apart boeken. Kijk dan bij 'Programma' > 'Lezingen' in de bovenste, blauwe menubalk.

Alternatief: online cursus

Schikken deze data of locaties u niet? Dan zijn wellicht de online cursus Peter de Grote en de online cursus Catharina de Grote iets voor u, zodat u toch een deel van dit programma kunt volgen. Deze online cursussen van de Rusland & Oost-Europa Academie bestaan elk uit twee lezingen en zijn zeer rijk geïllustreerd met historische kaarten, schilderijen, muziek, voordrachten etc.
Spreker: Ruslanddeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar